torsdag 15 december 2011

Paus

Igår när Valdemar somnat så ställde jag mig 40 min på crosstrainern och gjorde lite gummibandsövningar. Sen bäddade jag rent i sängen, satte på duschen så den är uppvärmd, borstade tänderna och satte mig sedan i badkaret och duschade länge, länge. Sen hoppade jag rakt ner i sängen (okey, jag torkade mig lite snabbt). Det är något av det bästa jag vet, att hoppa direkt från duschen till sängen, lite sådär groggy som man blir när man är trött och duschat varmt. Utan att behöva gå runt och släcka lamporna, låsa dörren, borsta tänderna, plocka ur linserna osv. Rakt i säng ska det vara, så man inte piggnar till på vägen.
I morse sov vi länge, gick upp 9.30, eftersom Valdemar skulle börja sent på dagis för jag ska jobba och farmor hämta och passa honom efter dagis. Jag lämnade på dagis och har nu suttit och pluggat men tagit en paus för att göra god frukost.
Mamma köpte för hundra år sedan en råsaftcentrifug åt mig och den står tyvärr ofta bortglömd i ett skåp. Men idag när jag skulle göra frukost och suckade över att det inte fanns juice att dricka till mackan så kom jag ihåg centrifugen. Så jag pressade två äpplen, en apelsin och en morot och silade ner det i ett nytt glas - hur enkelt som helst! Och så slipper jag ha dåligt samvete för de där stackars frukterna som ligger i fruktskålen, men som vi glömmer att äta.
Jag gillar att äta det där brödet som är färdigskivat och gjort på nästan bara korn, inget mjukt fluffigt bröd utan ganska hårt. Igår hittade jag en variant av det på Ica, Icas egna Rågbröd solros. Nästan hur gott som helst! Med vår vällagrade favoritost på. Mycket god frukost idag!
Egentligen är jag en frukostmänniska. Jag gillar att äta en ordentlig frukost, men tyvärr är det sällan jag gör det. Att jag skulle vilja äta frukost på morgonen innan dagis och jobb är lite det sista jag tänker på när jag går upp och allt sätter fart för att hinna i tid. Och nu har jag vant mig vid att inte göra det. Sitter jag hemma och pluggar så blir det ofta frukostlunch istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar