onsdag 23 februari 2011

Världens bästa uppfinning!

Jag hatar att inte ha tassar under stolar, eller egentligen möbler överhuvudtaget. Hatar ljudet när man drar något över golvet. Kan inte med känslan av att jag tex ställer ner soffan här och så ska alla slänga sig ner i den och den ska stå och gnida med fötterna mot golvet. Hu!
Jakob skulle nog beskriva dessa som porr för mig och jag kan nog påstå att om de funkar så är det världens bästa uppfinning!
Kvinnan som deisgnat dom har jobbat många år för Brio och då måste det nästan vara något att ha tycker jag. Vi har vår andra Briovagn nu, Valdemar sover i Briosäng och har massa leksaker (både nya och ärvda från oss) från Brio och jag tycker deras grejer är toppen. Kvalitet, robusta, ordentliga och riktiga saker. Är allergisk mot sånt i plast, massa gälla färger och spelande ljud. Nä, usch!

Vi har haft riktigt kallt hemma ett tag (har legat strax över 10 grader inne, men någon gång ända ner mot 8) och idag kom en inringd kille för att kolla pannan som vi misstänker inte mår som den ska. Killen gick här ifrån efter att ha konstaterat att pannan borde ha luftats efter sin renovering (rörmokarkillarna fixade den under husrenoveringen) och nu har den stått med luft i sig och alltså inte kunnat pumpa runt vatten i ledningarna och nu har ledningarna frusit. Så vi kör fyra stycken kupévärmare på undervåningen, som är riktade mot elementens rör ner i golvet och hoppas på att de ska tina upp rören. Det svåra är ju att vi inte vet hur mycket is det är, vart isen sitter eller om kupévärmarna hjälper. Så bara att vänta.
Det positiva med killens besök var att han visade oss hur vi ska ändra inställningarna så vi får mer varmvatten. Hitills har vi inte kunnat använda vårt dubbelbubbelbadkar som vi velat, för varmvattnet inte räckt till att fylla upp det. Men nu ställde han in så det borde gå och frusna som vi är (sitter med värmedyna, filt, tofflor och tekanna när jag pluggar) så provade vi naturligtvis att bada. När karet var tillräckligt fyllt så va det alldeles för varmt att sticka ner fötterna i så vi fick fylla på med iskallt vatten. Sen låg vi länge i badet, hade tända ljus och pratade. Riktigt mysigt och skönt att få tina upp och slappna av i kroppen.

I kväll är det kväll nr 2 med försök till att få Valdemar att sova hela natten i sin säng med en variant av 5-minutersmetoden. Igår vaknade han sent på kvällen med Jakob var duktig och plockade inte upp honom utan kliade honom på ryggen, så som han älskar, och lugnade ner honom så han somnade om igen och sov sen hela natten. Så himla skönt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar