söndag 14 augusti 2011

Cred till ljusdesignern

Jakob jobbar ju som ljusdesigner och när vi fixar hemma så är alltid ljuset viktigt för honom. Såklart det är det för mig också, men jag har inte samma förmåga att se framför mig hur ljus kommer se ut och göra för inredningen på samma sätt som han har.
Han har verkligen gjort ett superbra jobb och all belysning ute har är superfint!

Över matbordet så hänger det sex stycken koltrådslampor i taket. Bara svarta kablar med svarta socklar som de hänger i, i ojämn höjd och bredd. Väldigt snyggt och himla mysigt, det blir lite samma sken som det blir från stearinljus. Och så går de att dimra.
Vid solsängarna så står en enkel golvlampa i rostfritt stål med frostad skärm. Riktigt snygg!




På fasaden sitter svarta lampor som smälter in i väggen. De lyser med ett skarpare kallt ljus, neråt i ett bredare sken och uppåt i en smal stråle som träffar brädan som ligger under taket och som är målad i färgen bärnsten. Brädan är så fin i den färgen för det blir inte så markerat utan man kan se den mer eller mindre från olika vinklar och på kvällen när ljuset studsar på färgen så blir det väldigt effektfullt. Tyvärr var det himla svårt att fota den bra.

5 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Nej, ingen uppkörning ännu. Riskettan på torsdag och hade andra körlektionen i tisdags. Behöver köra mer innan uppkörning.
    Jag är så nyfiken på vem du är :) Antar att det är samma person som frågade om körkortet i ett annat inlägg.

    SvaraRadera
  3. Fixade med bloggen på mobilen och råkade ta bort din kommentar, Anonym. Sorry!

    SvaraRadera
  4. Riktigt snyggt! Det gör så mycket med ljus.

    SvaraRadera