söndag 14 augusti 2011

Vi gjorde det!

Okey, vi är inte klara ännu, men vi har kommit en bra bit på vägen.
Kanske en månad kvar med framsidan, grovt räknat.

Så här såg huset ut när vi fick nycklarna till det, den 25:e maj 2010:



























































Altandörr till tvättstugan längst ner till vänster. Jag och lilla Valdemar, 6 mån, står i köket och tittar ut. Längst ner till höger är det vardagsrum, fult gult och Undulatskit lite överallt. Vi har rivit ut allt, så det är helt öppen planlösning på nedervåningen. Badrumsfönster längst upp till vänster sen kommer Valdemars två fönster, syrum/kontor i två fönster och sen vårt sovrum i de två sista fönsterna. Vi har rivit väggen man ser längst bak i vårt sovrum och har nu sovrumsfönster på båda sidor av huset.





























































































































Och så här ser det ut idag:
Panelen bytt och målad i färgen åska med bärnsten som accentfärg. Hittills har vi valt att måla förrådsdörren, fodret runt altandörren och undersidan av det som sticker ut på taket. Vi kände att det var bättre att börja så och sen kan man måla fler saker om man vill det. Vi har bytt fönster. Gjort trädäck och altantak över lite mindre än hälften av däcket. Vi valde att måla altantaket i vitt för att behålla ljuset som kommer genom plasttaket (sidan på altantaket ska målas i färgen åska). Takbjälkar i färgen åska kände vi skulle ta bort den ljusa soliga känslan som blir under taket. Vi har lagt nytt gräs (som blivit väldigt förstört av snickarens maskiner och arbete) och lagt en enkel stengång. Nya staket på alla tre sidor av gården.

Är så himla nöjd med altandörren som är helt i glas. Det gör jättemycket både utifrån altanen sett och även för ljuset i tvättstugan och ser väldigt trevligt ut när man kommer in genom ytterdörren så ser man rakt ut på altanen istället för in i en mörk tvättstuga och en stängd dörr. Här ser man accentfärgen runt dörren.

Vi känner oss himla nöjda med vårt "nya" hus! :)



7 kommentarer:

  1. Alltså Anna, jag dör. Så imponerande!! Vad otroligt fint ni har "fått" det.

    SvaraRadera
  2. Tack! Man känner just nu att det var värt allt slit.

    SvaraRadera
  3. Trodde jag skrev det igår men kommentaren kanske försvann: Så himla fint! Och angående ditt ovan, belysningen var ju hur jäkla snygg som helst också :)

    SvaraRadera
  4. Vilken skillnad! Riktigt snyggt renoverat. Det här med glasdörr till altanen blev ju sjukt bra. Blir så ljust av det! Jag önskar att vi blir klar med våra projekt i höst. Är trött på att leva i "snart ska vi göra.." Jag vill ha det perfekt nu!

    SvaraRadera
  5. Det är görsnyggt!!Vill oxå bo så!Ni ska inte flytta snart? ;)

    SvaraRadera
  6. MW: Nej, det kom aldrig någon sån kommentar men tusen tack! Ja, ljuset är superfint tack vare min duktiga man :)
    Louise: Glasdörren är så himla fin där.
    Hoppas ni får snickare som jobbar på och att det blir klart i höst. Kul att följa din blogg, gillar din stil :)
    Madde: Vi försöker bryta vår trend och ska försöka bo här mer än 2,5 år. Annars ligger ju det här ute till salu: http://www.booli.se/bostad/lagenhet/vasastan/odengatan+78/767456/bilder

    SvaraRadera
  7. Hej Hej! Tänkte höra med dig vart ni köpt er fina altandörr? Mvh Emma

    SvaraRadera