lördag 13 augusti 2011

Inflyttningsfest

Igår hade vi inflyttningsfest. Nu har vi i och för sig bott här i över ett år, men vi har renoverat massa och vi har velat vänta på både fin bakgård och fint väder för att ha inflyttningsfest. Under tiden som vi renoverat så har vi fotat så vi har fina före, pågående och efterbilder. Och igår fotade jag jättemånga fina bilder på tex lamporna som min ljusdesigner man fixat.
Vi var ca 30 personer på festen igår och vår fina vän Andreas hade gjort massa goda snittar och vi drack massa goda viner. Tex kom min chef med en flaska av världens godaste vin Dragunera Nero d'Avola. Och det var långt ifrån bara min chef som kom vin till oss. Fina vänner överöste oss med viner, blommor och gin.

Jag har flera gånger gett bort en vindagbok i present och nu tror jag faktiskt att jag ska köpa en till mig själv. Inte ofta man har så många olika viner hemma. Man brukar ju snöa in på någon eller köra med ett säkert kort när man står där på Systembolaget och ska välja. Jättekul att ha det här sortimentet hemma och vi ska nog läsa på lite för att veta vilken flaska som passar bäst till vad och sen skriva ner i dagboken vad vi tyckte om vinet. Jag vet i alla fall att vinet till höger (Inycon Shiraz) är supergott. En vän som hade med sig det till Ost&vinknytkalaset som jag i maj anordnade som överraskning till Jakob.

Utöver alla dessa viner så fick vi en grillkokbok av svärmor och detta gåvobevis. Det är alltså Australian Wine Club som kommer leverera 12 stycken viner till oss. Min svärmor och hennes sambo har en vinprenumeration därifrån och dom tycker det är jättekul med alla nya viner dom får prova på. Det var ett väldigt tjat om vin i detta inlägg, men jag och Jakob tycker väldigt mycket om vin, speciellt röda viner och uppskattar att ta ett glas gott vin till maten eller bara till soffhänget.

För ett tag sedan så fick jag en sån där liten present, som jag väldigt ofta får av min svärmor. Den gången fick jag tre små glasflaskor som man ställer på varandra och som var fyllda med olika typer av oljor och vinäger. En av dom var så sjukt god, passionsfruktsvinäger. Passar på precis vad som helst i salladsväg. Tom med den tråkigaste isbergssallad blir helt fantastiskt god med några stänk av passionsfruktsvinäger., Så gissa om jag blev glad när vi fick den här stora flaskan med en våning Passionsfruktsvinäger och en våning med olivolja med Provensalska örter. Och de vi fick den av var helt ovetande om att den står högt i kurs hos mig.
 









Självklart är det ju inte bara jag och Jakob som bor i huset och hade inflyttningsfest, utan även Valdemar och Tage. Tage fick bajspåsar i guld och Valdemar fick en fin bok. Kommer ni ihåg den? Bläddrade lite i den och inser att jag minns varenda bild från när jag var liten. Älskar Jan Lööfs teckningar.




Gulligast på festen var såklart Valdemar som uppmärksammade hälsandet och bestämde sig för att gå runt och ta alla i hand och sa hej. Nä, nu ska jag och killarna göra oss i ordning för att åka på Erika och Marcus inflyttningsfest. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar