fredag 9 september 2011

Snart lämnar han oss

Vår framsida. Snart åsksvart. Den gamla vidriga blå färgen är snart ett minne blott.
Vem är han då som står på balkongen? Jo, det är han jag lever med: snickaren. Han skulle flyttat 3 v efter byggstart (då skulle allt vara klart) men har nu hållt på i 8 v. Nästa vecka kommer badrumsfönsterna som är det sista och sen: Baj baj, snickaren!

Kolla va lite vi har kvar på framsidan!
Bara målning och balkongräcke kvar. Bara.
Fönsterna nere i vänster hörn var innan renoveringen två stycken i vanlig storlek. Vi har ju ingen tomt på framsidan, bara en rabatt längs huset och sen är det direkt ut på gatan, och det gör att man ser in ganska bra. Vi har vårt matbord innanför dessa fönster och för att få det lite insynsskyddat så satte jag upp massa tunna vita gardiner längs med hela den väggen, från tak till golv. Det är faktiskt väldigt snyggt och tar bort ljud som annars skulle studsa mot nakna väggar. Men det är också väldigt opraktiskt eftersom det finns vissa i familjen som kladdar när de äter och när man har gäster hemma och sitter flera vid bordet (ett bord för 10 pers) så blir det trångt bakom stolarna längs väggen och det är lätt att man fastnar med gardinen under stolsbenet och ja, ni fattar resten...
Eftersom vi egentligen inte gillar att dra för gardiner för fönsterna (speciellt inte jag. Visst är det väl typiskt killar att kunna bo med persienner nerdragna dygnet runt?! Jag får panik om jag inte får in ljus) och är väldigt måna om vårt fina ljus i huset. Vårt radhus sitter ihop på kortsidorna istället för långsidorna, vilket gör att vi har väldigt många fönster, väldigt stora fönster och ett väldigt fint ljusflöde i huset. 
Så vi kände att det var en bättre idé att sätta in två mindre fönster över matbordet. Och så ligger dom upp mot taket, så är man över 185 cm lång och går på gatan utanför vårt hus så kan vi se dig från köksön, annars inte. Så det är perfekt insynsskyddat. Och så är det mycket trevligare att se träden och himlen utanför fönstret istället för en gardin. 

Vi tänkte lite på samma sätt i hallen. Fönstret som satt där innan var ett brett fönster och man såg rätt in i hela köket och in i soffhörnan. Så vi satte ett smalare fönster så vinkeln att se in blir mindre.
Dörren ska målas i samma oranga färg som detaljerna på huset är i.
Och så håller jag på att riva ur och fräscha till soprummet som är precis på höger sida om dörren. Ska måla och fixa ett trallgolv där så att Valdemar kan ha sina pulkor, hinkar, bandyklubbor och allt sånt där inne. Skönt att få bort sånt och så är dörren lätt för honom att öppna.

Man ser väldigt tydligt hur det såg ut innan på min bild vid bloggens rubrik (header?).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar